.

.......::::blog owner::::.......

My photo
I'M NOT PERFECT.. SOMETIMES I COULD BE PHOTOGENIC.. WAHAHA.. SO.. DUN BE SHOCK WHEN I GOT INTO MANY PIC...

.::baca ni betul-betul::.

facebook again!!!


ahaks.. as usual..
facebook is sux still be the main issue here..
wakaka..
i think if the owner see my blog i'll be banned from using that damn website..
haha..
but he/she dunno bout this..
so i can say loudly "FACEBOOK IS SUX!!!"..
wakaka...

back to BM mode..
haha..
adoi la..
terasa diriku amat bangang ketika bke fb..
xleh nk reply komen, xleh nk post kat wall..
sbbnyer..
korang bce sndr r kat bwh nie ape dye tulis...
siot gler..
aku yg baik ni dye kate camtuh..
sia2 wat fb kalu ade peraturan camnie..
buduh...
korang bce sndr r!!




You are blocked from making wall posts due to continued overuse of this feature

Your failure to comply with an earlier warning has resulted in this block.

Please note that this block is temporary and can last anywhere from a few hours to a few days. Facebook cannot lift this block for any reason. Please be patient and refrain from using this feature for a few days.

Continued misuse of Facebook's features may result in your account being permanently disabled.

Which of the following links describes what you were trying to do? Clicking on a link will take you to more information on how to use Facebook's features.




english group!!


ni la pic group english aku...
from left..
umar, zakiy....
umar tuh aku..
zakiy tuh kawan aku...
ape pnye statement..
buang mase btol nk bace..
wakaka..
aku pnye suker r.. ni blog aku..
wahaaha..
neway ade sekor agy bdak group aku..
nme dye cewang ke cawan aku pown x pasti...
yg psti dye manusia r..
wahaha..
da r tuh..
nothing to say..
saje je nk bg blog aku up to date..
k..
adios amigos~


huhu~


this thing i really sux u know..
stp saat ade je notification kat aku nyer page..
kaler merah lak tuh.. haha..
dah la aku sensitif ngn kaler merah...
ase nk tgk je..
so aku pown tkan r..
alang2 aku bace bek aku komen..
alang2 aku komen ade plak org balas...
then aku balas la blik..
pas2 ade org len plak sambung komen..
aku pown truskan sesi komen tuh...
pas2 mereka saling komen antara satu sama lain...
aku tanpa segan silu pown join la skali..
bkn ape.. utk menceriakan keadaan...
sampaikan aku nk gi mandi pown ssh..
sbb stp saat notification tuh ade..
egtkan nk galas cpu aku ni msuk tandas skali..
sambil2 mandi bley gak aku balas komen diorg..
tp apekah daye..
benda tuh mustahil aku nk bwat..
gler ke ape bwak cpu msuk lam tandas..
taw la FCM..
tp jgn la jadi giler mcm tuh skaley..
wakaka.. woit..
apesal aku melalut ney..
okies.. kembali pada berita utama..
facebook sux..
facebook sux..
facebook sux..
tp kalu aku g kat pc kmpem gak bke facebook..
haha..
aku pown xtaw nape..
dh jd habitat aku kowt..
eh2.. habit je la.. memandai tmbah "at" kat blkg tuh..
okeis la..
aku xtaw nk ckp ape sebnanyer nie..
mmg aku nie "pendiam" orgnyer..
so, aku x byk ckp..
wakaka..
okeis la..
thanx 4 reading..
FACEBOOK SUX!!

adios amigos~


hujung minggu!!



(pic ini tiada kne mengena ngn entry aku nie.. saje je letak.. haha..)


wawawa.. aku rase ujung minggu kat cni kali nie mmg besh gler r..
jumaat - org ajak tgk transformers... haru biru wayang GSC tuh..
haha...
sabtu - org ajak gi alamanda agy.. smbut besday teddy... haru biru kfc plak..
ahad - gi library.. haru biru.. urmm.. haru biru ape ek.. haa.. jadi biru sumer meja kat sane.. hik3...

neway.. mmg besh r ujung minggu nie..
thanx to all my fwensh!!
xpecially bebudak FCM..
korang mmg x kerek..
slumber..
outstanding..
wahaha..
x sia2 aku plh mmu ney..
ahaks..
adios amigos~

terlebih adrenaline...



ni lah yg terjadi bler org yg mengantuk disorong bantal, eh2 kamera..
haha.... ni time baru balik dari alamanda..
nk celebrate besday teddy..
asalnye aku x ekot pown.. x de lam plan pown..
tp pagi smalam aku nk gi makan bekpes..
tp x besh r mkn sengsorg, iye la.. org len tgh membute agy..
tgk2 aku ngn teddy je yg tgh sedar diri time tuh..
so aku pown ajak r dye gi mkn..
then tgh mkn tuh diorg kte nk gi alamanda..
huhu.. pas2 nk gi master art (kononnye)..
haha...
then teddy pown ajak aku gi skali..
aku no hal jerk sbb aku buhsan gak sengsorang kat bilik..
then.. bermulalah perjalan "jauh" kitorg ke alamanda...
hahaha......

hik3...

ade bdak sruh aku ltak entry baru.. aku da ltak da nie..
ko xleh da nk marah aku.. wakaakakakaakakak....

ahaks...

adess.. aku xtaw nape pagi ni tetibe je aku rase mcm nk letak entry baru utk blog aku nie... sebnarnyer ade klas kul 9 nie.. kelas media mathematic tuh.. wah, dgr lecturer briefing aritu dye kate lagi sng dari spm.. xtaw r lagi sng tuh bagi dye je ke ataw mmg btl2 sng.. tunggulah aku msuk sesi belajar buat kali pertama arini.. owh.. x egt.. haha.. ramai gler org tny aku sedap ke dok kat mmu.. blajar camne.. makan mcm mane... adess... haha.. meh aku jawab kat cnie r sng kan.... mmg sedap gler r dok kat mmu.. xspecially bagi aku yg xleh berpisah ngn bini no 2 aku nie.. komp aku tuh la.. yg no 1 (ehem2...) sbb stp bilik ade internet.. dah la laju ding dong r.. kalu stakat youtube tuh laju gler buffering... ahaks.. tkn trus bley tgk.. xyah tunggu sepurnama baru abes loading.. then yg sedap lagi sesi maen counter strike scara berjemaah antara jemaah2 di mmu cyberjaya nie... wahahaha... after that... pasal org tny belajar mcm mane.. bagi mereka2 yg x blajar kat uni tuh la yg slalu tny.. gini la.. belajar dye sistem wat research sndri.. lecturer bg penerangan cket, then kita yg cari ape lagi maklumat pasal mende tuh.. cthnye, dye bagi pengenalan pasal media yg digunakan dalam filem.. then kita r yg kne cari lagi ape media2 tuh, mcm mane media tuh digunakan and so on r.. buat bebudak matrix.. aku dgr2 korang nk gi klas kne pki baju kemeja bertie n kne tuck-in.. wah.. kitorg kat cni at least pakai baju n pakai sluar pown da ckup.. ahaks.. xde la trikat sgt.. besh r... sbb aku dah la amek subjek creative multimedia.. lecturer sndri pakai sempoi je.. x mcm kos yg laen yg lecturer diorg pki skima.. wahahaha.. wargh!! tidak!!! aku da ketandusan idea nk tulis aper nie... pagi2 ni pown da blur.. hadulaa... k, aku nk siap2 nk gi klas lak.. (alasan).. haha... mampos r.. ni entry akuw.. suke2 aku r aku nk tulis camne.. korang jangan sebok plak.. aku ketuk kepale korang gune tauhu baru korang taw cane... okies la.. nak mandi lak..
adios amigos~

adakah cinta memerlukan sebab????






Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan
di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah
bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si
suami. Ini dialog mereka

Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang
menyayangi dan mencintai Sayang!

Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan
abang sayang dan cintakan saya s eda ngkan abang tidak boleh menerangkannya.

Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa
abang memang cintakan Sayang!

Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada
saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman
lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk
puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata
' Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang
merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis
dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang! '

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi.
Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma.

Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital. Surat tersebut berbunyi begini : ' Sayang!Jika disebabkan suara aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu...sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan setiap langkah aku mencintai mu.... sekarang bolehkah engkau melangkah? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi. Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu... ia boleh dirasai dalam hati. '

oRieNTaTioN aKu....

fuuh...
berdasarkan kemalasan aku ni..
blh jugal aku ltk entry baru utk blog aku nie...
to my geng..naim..
tgk ni camne aku pnye orientasi kat mmu..
ni slh satu xtvt bwat ilang mengantuk..
haha..

MMU FRESHIES MEXICAN WAVES


orientasi ni mmg letey gler r..
byg r..
ni aku n ltak jadual..
agak2 je la..

mls nk tulis detail...

4.30 pg : bgun
5.30 pg : roll-call kat surau carpark
6.30 pg : roll-call kat HB2 carpark (HB2 tu hostel)
: makan2..

8.00 pg : roll-call kat MPH carpark
(MPH tuh multi-purpose hall)
: briefing.. bla..bla..bla..
1.00 ptg
: lunch & prayer
1.45 ptg ; roll-call kat MPH carpark
2.00 ptg : briefing.. (lagi...huhu)

6.00 ptg : makan2
: siap2
7.10 mlm : roll-call kat surau carpark
8.00 mlm : roll-call kat MPH carpark
: night session
11.45 mlm : abes...


tp oleh kerana terlalu keletihan + kebosanan kitorg xleh nk tdow awl..
tataw nape...

korg tgk jadula tuh mcm bese je kan..
cbe korg tgk kul brape msuk waktu smayang..
then brape lame kitorg bley amek mase utk mandi + makan + rehat...
fuuhh...

aku g plkn xdek pown mcm nie.. not even one day...
lol...


biarla..

sbb mlm last tuh mmg besh gler r..
kitorg kne bwat persembahan bakat masing..

tp kne perform dlm bentuk kumpulan..
korang tunjuk r bakat tp kne bwat sbg satu kumpulan..

pandai2 r nk selit camne..
kalu kat uni nie kne buang cket sifat malu2 tuh..
so..aku nk cter kump aku bwat ape..
aku group 1..

kne gabung ngn group 11..
pergh!!!
mmg xbesh r..sbb ramai sgt...
then kitorg kne divide pd 2 group..
1 group utk fan club (yg sorak2 bising2 tuh)..

then 1 agy utk performer...
aku kat performer..

sbb geng2 aku tarik aku msuk situ..huhu...

then..yg menyedihkan nye group aku tuh cket gler dowh..
mcm 1/4 drpd fan club kitorg tuh..

huhu...

so..pikir pnye pikir nk bwat persembahan ape...
ade la aku kuar idea nk wat pentomin..
mcm kat bangku skolah dlu..
haha...

tp kan..geng2 aku tuh campur indian n chinese..
so, diorg xtaw pentomin tuh ape..
abesla aku kne terangkan kat diorg..

aku ckp BM..sume nganga..(x phm)
so kne la ckp BI..(mcm ayam ngn itik)
haha...











updating....

i will update my new entry when i go back to MMU hostel..
now i'm at home.. so, i fell lazy a bit..
hak3..
so, to those who really cant wait my new entry sory kay..
i will update it as soon as possible..
dun wory.. MMU hostel all equipped with streamyx for each room..
and the wireless can be found at all place in the MMU..
rite then.. i'll go now..
so..
wait okies...
adios~

Sekian Lama..

setelah sekian lama ak x letak entry baru kat blog ak nie..
so.. ak nk ltak entry yg ntah hape2 plak (abes2 slame nie??)
haha.. kali ni ak nk ltak lgu yg ak ske..
2 je la kowt nk betaw..
test r dgr k...







Kenduri!!!

adess... byk btol kenduri time cuti skolah nie..
kalu xde cuti skolah xde la org kawen gamoknye..
kan3.. prasan x..
stp kali cuti skolah pnye msti bertimbun knduri kawen..
kalu kat umah ak nie mmg mak ak x masak..
asyik mkn kenduri je..
hak3.. smpi ak pown pning paler mkn daging byk sgt...


haaa... td ak g kenduri kat Taman Cendering Utama (TCU)..
umah sape ntah..
pas2 ak jmpe la sorg nie..
meh ak ltap pic dye jap..
urm.. ni haa...
knal x??
kalu x knal korg xyah raye la..
hik3..
dye ni la penyimpan mohor2 besar diraja..
ak jmpe ye kat kenduri kawen ptg td..
2 je la ak nk betaw..
da xde idea da..

urmm...
haa...
ahad ni ak da msuk mmu kat cyberjaya..
ak bwk ak pc g sane..
so mayb ak akn on9 gak kalu ade tenet kat hostel ak..
so.. sesape yg rindu ak lpas rindu cpt2..
kah3..
okies..

daaa~