.

.......::::blog owner::::.......

My photo
I'M NOT PERFECT.. SOMETIMES I COULD BE PHOTOGENIC.. WAHAHA.. SO.. DUN BE SHOCK WHEN I GOT INTO MANY PIC...

.::baca ni betul-betul::.

SAPE HEBAT??!!

Sape2 yg rase dye power dan tgh bosan sila klik link di bwh nie....


Zzzz....


Test la kay..

KetikaKitaMudaRemaja....

mengapakah aku terasa amat bosan ek??
aku buhsan..
tataw nk watpe..
oleh itu aku nk ltak pic cket kat cni..
haha..



pic ini diambil ketika kali terakhir kami g kat kospint bersama2..
time tuh ade prog ape ntah..aku da x egt..
pic ni aku edit n ltk tulisan tuh saje je..
tp cbe bg mereka yg knal belakang sape itu..
sila jawab k.. hehe...

next!!!



haaaa....haha..
pic ni pown kat kospint gak..
hari yg same ngn kat ats td..
tp ketinggian dr paras laut je berbeza.. hehe..
tgk je la kat pic tuh..
aku da tulis situasi..
kat tepi tangki air kospint..
bkn ape..kitorg t'amat buhsan menunggu kedatangan 'limousin' kami..

so.. kami melakukan aktiviti yg jrg dilakukan manusia sejagat...
haha.. comey gak scenery dr atas tuh..
next!!




ahaha.. pic ni time nk g mkn kat luar smentara tunggu 'limousin' kitorg smpi..
so.. oleh kerana tahap kebusanan smakin meningkat..
kitorg bersepakat nk koya time amek pic nie..
haha.. x byk aku nk komen pic nie..
tp cun gak.. haha..
next!!!



haaa.... ni la 'limousin' yg aku kter td..
tp yg ni bkn kitorg pnye..
ni kospint pnyer.. sbb 2 blh ilek siap amek pic agy..
kalu 'limousin' kitorg smpi sumer kelam kabut..
punyer la gelabah mcm keadaan org nk ng mknn free kat afrika..
berebut nk nek bas jgn kate r..
kalu blh nk msuk ekot tingkap.
tp nsb bek bas ni bas ekon..
so.. tingkap xley bukak..

wahaha.. mereka sgt2 rakus..
done!!

pic2 ni aku edit sebnanye aku nk wat slide kenangan time reunion aritu..
tp ntah mcm mane r bley plak batal reunion tuh..

hadulaa...
kalu taw awl2 bg aku handle xpe..

bkn nk kate hebat tp aku rase mcm berkebolehan..
iye la.. plg kurang pown minx tlg akuw pown da xpe.. bincang
ape prob..itu..ini.. kan3..
huhu..
k r..aku pown da ilang cket buhsan nie..
nk men game plop.. tata~


.::adios amigos::.

.

LAHANAT BTOL LA ORG KAFIR NI!!!!! SAJE NK MENCARI MASALAH!!!!!

In the business area

of MID TOWN MAN HATTAN in New

York a new BAR

is opened in the

name of APPLE

MECCA which is

familiar to KAABA MAKKAH This

bar will be used

for supply of VINE

and Drinks. The

Muslims of New

York are pressurizing Government of

USA to not open

this BAR.






Please do Forward this mail to as many

peoples as you can.

We need 2 wake up and 2 stand for the
dignity of our RELIGION ISLAM!!
Together we can and we will Inshallah.

THE VESPA CREW...!!!!





ni lar bebudak vespa a.k.a. vespa crew...
aku pown tataw ble start dpt nme vespa nie..
padahal kitorg xdek motor vespa pown..
tp vespa crew aku reka.. haha..
asl bunyi sedap je..


ape yg kitorg slalu bwat same2 mse zaman muda dulu:

1 - men dota sampai smpai pg esok..
2 - hacking.. hehe.. (dun tell anyone)
3 - boring2 g mkn kat gerai no3 kat dpn pntai sura gate..
4 - bwat wayang kat dalam bilik..

5 - bke cc sndri.. (rahsie kat mane)
6 - maen roller blade same2.. (baru skali je padahal)

7 - men bola tampar.. (kalu satu team..pergh!!)

8 - makan megi ramai2..
9 - ubah fungsi kamar @ bilik kitorg same dgn sebuah rumah..
10 - ubah locker plak jd mcm sebuah bilik.. hehe..

- ape lg ek?? (byk sgt la...)


tp mmg byk r kenangan kitorg same2 dulu..

sbb kitorg skul same dlu..
aku yg dok dorm laen pown da dok dorm same2 ngn diorg..
hehe..
kat dorm tuh mcm2 bley bwat n mcm2 ada.
.
hehe.. tp xleh gtaw kat cni...

tp g2 r..

skrg dh tinggal kenangan..
xleh nk diundur..

wlaupun mayb kitorg bru start jd geng mse f5..
tp dlm stahun tuh dh berlambak kenangan..
mmg aku akn igt smpi ke tua r..

aku.. ntahla..
mmg ase sdh sgt2 r time nk berpisah dlu..
iye la.. bkn nk g mati pown..
tp lps ni mmg kmpem ssh nk jmpe..

antara perkara yg sng bwat aku sgt cdey :
- perpisahan..

- tgk perempuan menangis..
- tgk org tua menangis..

aku nk cter kat sini psl yg besar tuh..perpisahan..
psl vespa crew ni r..

mcm2 yg kitrg bwat same2 time kat skul dulu..
sbb 2 la jd kenangan sgt..
huhu...

tp xpe.. aku akn perbanyakkan awok2 the vespa crew..
dgn ini.. aku isytihar.. mereka yg di dalam pic ni adalah.....



"THE VESPA ELDEST CREW"


misz ya so much..
xleh nk nulis dah..

sebak..
(wahaha..mcm tgh jiwang lak)

.::adios amigos::.



CouPLe....


Couple..kapel..couple...

buhsan aku dgr mende tuh...besh ke kapel nie??
meh aku nk ltk cket ape yg aku smpat kaji ttg kapel slame nie..

Kenapa kamu kapel??
  1. sbb aku perlukan teman.
  2. sbb geng2 aku sumer ade kapel msg2.
  3. sbb aku buhsan.
  4. sbb aku nk ade org syg kat aku.
  5. sbb aku xnk org tgk aku ni x laku.
  6. sbb aku nk ade seseorg dlm aty aku.
  7. sbb aku kesunyian.
  8. sbb...
  9. sbb..
n bermacam2 sbb lg lar... tp cbe tgk la kan..
cbe korang tgk mereka2 yg blom kapel n berfikiran positif..
ade ke diorg ssh kalu x kapel?
ade ke diorg rase mcm x berpakaian ble xde kapel?
cbe korang fikir, apekah sebnanye kapel tuh??
tgk kat pic seblah ni pas2 pk sndr k.. kalu x phm bru tny aku..

gembira!!!!! (part 2)

wahaha...sambungan le plop...kan aku da kte to be continued...
okies...mls nk wat permulaan gila2 agy... hehe... kemalasan thp gaban agy nie..
tapi kugagahi jua jariku utk berentap di atas keyboard nie...

ok..aku stop katne aritu ek?? x egt la plak..haha... haa...egt dah...
aku nk cter pls bler aku da lpas test jln raya..haha..
lps tu kan..aku gi la plak menunggu giliran utk wat parking bukit lak..
x smpi 3 min aku ddk trus dye pggl name aku..hadula..
mcm sngaje nk seksa aku je diorg nie... nsb bek aku lulus test yg pertama td..
ade la smgt cket wat yg ni lop.. agypown parking bukit ni aku x ksh ane sbb aku da reti...
haha.. bkn nk bgge tp bahagian ni mmg sng r... then..aku pndekkan cter la..
aku LULUS jugop utk bahagian parking bukit nie..haha... ini bermakna...
aku da lyk nk wat lesn P.. wakaka....so, lepas aku da abes test tuh kne g amek cop dr jpj lak..
aku g r kat dewan C (dewan tmpt jpj cop test card).. mse aku g tuh dewan tu ttp agy...
so..aku berdiri r dpn dewan tuh.. mls nk g duduk sbb kat krusi rmi sbb pmpuan..
tgh2 aku berdiri tuh..aku tgk2 r org yg lalu dpn aku (slh satu tabiat aku - memerhatikan gelagat manusia).. ade la dlm 15.59 minit aku berdiri smbl2 tgk org ade la sorg cewek ni lalu dkt aku..
aku wat dono r mula2 smbl tgk2 kat laen.. tp tetibe je aku rase mcm ade org tgk aku..
huhu...last2 ble aku berpaling je aku tgk cewek tuh berdiri tepi aku smbl senyum2...
aku tgk la kat tepi aku kot2 dye snyum kat org laen tp mse 2 xdop org kat tepi aku.. (dye snyum kat aku le tu).. wahaha.. then ble aku bls snyum agy dye trus tgur aku..

"awak lulus x?"
-"yup (smbil angguk2 kecil)"
"owh..bgus la"
-"awak lulus?"
"alhamdulillah..sy lulus..tp malunyer.."
-"huh? pesal plak? ade prob ngn jpj ke?"
"xde la..sy bwat x elok tp dye bg lulus jgak..malunyer sayer.."

(owh..utk pengetahuan..lps ni baru aku prasan dye la cewek yg aku snyum lps kuar dr keter)
smbung blik ape aku smbang td..

-"owh..ok la 2..sy pun cam2 gop..tp jpj tu mmg baik la"
"tp sy still rase malu lg nie..ermm.."

bla..bla..bla..bla~~~ (ni la yg jd ble aku mls nk taip)

"eh, ayh awk name ape ek?"
-"ahmad salleh, knape?"
"xdela..egtkan awk ade syed td.."
-"huh? nape? haha.."
"haha..sy tgk awk mcm syed ekpun..xpela..ignore je"

bla..bla..bla..bla~~~ (ni kali ke dua..pnjg sgt ekpun aku sembang)

then agak2 lbh krg 30 min aku smbang ngn dye bru la dewan C tu bukak..
pnye la lame..nsb bek ade org tman..wahaha.. comey plak tuh.. (cop!! aku bkn nk tekel k)
haha... ades.. tu je la kowt mende2 menarik yg aku nk citer stakat ni (menarik ke?)
huhu..aku smakin mls nk taip nie.. sbb...
sbb..
sbb...



aku nk men dota lop..wahaha..
k la..
thnx sbb sudi bace..(mcm la ade org bace)
eish! sebok je..biar la aku nk prasan..haparaa..
k r..
adios amigos..

gembira!!!!!

wahaha...ku gembira sentiasa, badanku sihat dan kuat, biar panas atau sejuk, kubermain penuh minat...kah3...
syuker gler seyh..pasal ape? haa... tanggal 25hb mei 2009 aku telah menjadi slh seorg antara mereka yg bakal memiliki lesen memandu P..
wakakaka.... gumbira gler..iye la..bkn ape..
aku bru blaja 3 jam cg aku da sruh wat QTI (ini adalah ujian percubaan).. tp spatutnye kne wat latihan 8 jam bru bley QTI tp cg aku tetibe je nk sruh aku wat awl..
haha..aku pun dye tanpa segan silu kate ok je..kah3..padahal x reti langsung agy..
then..tibalah hari test ngn JPJ..dbor jgn kate r...3 hari sblm tuh aku da dbor da..huhu..
cuak gler nk test..iye la.. kalu aku da reti xdek r cuak gini.. probnye aku x reti agy..
fuuh..then.. time aku tgh tunggu giliran nk wat parking ade r pakcik tuh dtg duk seblah aku..
aku tgk dye pegang kertas.. aku tny r..

-"pakcik dh test ke?"
"a'ah, jalan raya dulu"
-"ouh...camne?? ssh x?"
(pakcik tu tenang je smbil kuarkan rokok dye)
-"urm..pakcik mmg dah bese byk keter ke?"
"haha..kalu ke kl tu mmg dah bese dah, cuma lesen je xde"
-"lorh..ptut ler..kompem lulus nie aan?"
"a'ah...jpj tu baek btol"
-"knape?"
"iye la, byk jugak pakcik slh td tp dye bg lulus jugak"
-"fuuh..(dlm aty..minx2 la aku dpt jpj tu).. nme jpj 2 ape pakcik?"
"ape ntah nme dye..pakcik x perasan td"
-"urm..cbe pakcik tgk kat kertas keputusan pakcik"
"owh..haa..nme dye mohd paizal bin miskan"
-"hehe..minx2 la sy dpt tester nie"

then..x lame lps tuh aku dgr org pggl nme aku...haha..aku bwat xtaw je..sbb yg pggl aku tuh bahagian jln raya..aku kat bahagian parking..mls nk wat jln raya agy..x ready...so.. aku wat x dgr je la..wakaka.. dlm pd aku tgh tunggu org pggl name aku nk test wat parking ade lam dalam berbelas2 kali org pggl name aku sruh wat jln raya..haha.. cian kat org tuh.. terpekik-terlolong sekor2..tp aku wat dono je..kah3.. tp at last ade cg tuh meh kat tmpt org tunggu giliran nk wat parking..pas2 jerit name aku..adus..kalu x ngaku malu aku..ahha..last2 aku ngaku gak..

"mg umar faruq ahmad ke?"
-"yup"
"kekg keter no 54 mari mg naek k"
-"okies"

dlm agak2 5 min pas2 smpi la keter tuh...fuuh..tp aku plik nape aku rase x dbor mase aku nk g kat keter tuh... dup..dup..dup.........sampai la aku kat keter tuh... then aku masuk n aku bg salam..

-"assalamualaikum encik"
"waalaikumussalam..name awak?"
-"urm..sy umar faruq bin ahmad"
"awak ade keturunan arab ke?"
-"xde la..knape encik?"
"iyela..name awak faruq nie"
-"haha..xde la.."

-"boleh sy mula, encik?"
"hmm..ok"

aku pown start r..haha..tp mula2 da sengkek da..aku x egt nk check viper ngn signal..kah3..
nsb bek aku tny..

-"boleh jalan ke encik?"
"awak dah check abis ke?"

(aku pown terpikir..asenyer da abes) tp mase seblum jln aku signal la kanan..time tuh la bru aku egt..kah3...nsb bek sempat cover...

then...aku bwk la keter tuh..tp x dbor lnsg..plik aku...smpai la ble aku msuk blik kat BITARA(tmpt aku blajar) tester tuh kate..

"cuba awak stop kat tepi tuh jap"

time tu da ade kat dlm bitara dah..x sampai 50 meter agy aku da nk lulus.. time tuh la bru mari dbor..bkn ape..besenyer ayt dye sruh stop kat tepi tuh utk org x lulus sbb dye plak yg akan drive..tp aku plik gak..xkan la sekangkang kera je lg nk sampai aku bley x lulus..huhu..
aku pown stop la..then dye kate..

"awak tunggu dulu k"
-"kenape encik?"
"sy nk gi toilet jap"

kah3...aku gelak sorg lam keter tuh..hampeh gler..egtkan aku da x lulus td..
then..smpai la kat pit stop..dye sruh aku sign kat kertas keputusan tuh..aku pown jeling la cket kat tempat tulisan tuh..nk taw ape aku nampak??
aku nampak dye right kat kotak LULUS...wahaha..syukur gler...
then aku tgk name tester aku tuh..nme dye.. MOHD PAIZAL BIN MISKAN..
hehe..same ngn pakcik yg aku sembang mula2 td..
syukur dpd tester yg baek...tp la kan.. mmg baek r dye..
bkn ape..mse aku nk sign kat krts keputusan tuh aku terconteng sluar dye..kah3..
aku minx maaf r..dye kte xpe..muke ilek je..wahaha..mmg bek r..
pas2 mse aku kuar keter tuh ade plak awek nk nek keter tuh..cun woo..hehe..aku pown snyum r kat dye..bg signal yg tester tuh baek..hehe..then cewek tuh pown lulus jugop..hehe..





*adus..sory r..pnjg agy sebnanyer..aku lenguh tengkuk da nk tulis nie..aku smbung len kali lak r..

****to be continued....

I aM NeW...GReaT WaNNaBe...

hehe...aku nk start yg mane dlu ek..??
okies...2 hari lepas aku da KERAT RAMBUT..srabut gler ekpown panjang2..
egtkn nk simpan smpai msuk MMU ekg..tp apekan daye..mls nk simpan agy..
biarlah..tunggu aku jmpe baja utk rambut aku bleh r aku simpan rmbut agy..
haha..iyo la tuh..
okies...sebnanye pd pagi seblum aku kerat rambut tuh aku g bndr..
g amek KACAMATA aku yg baru siap kat OPTOMETRIS SANADI..
haha...aku bkn aper..sjak aku duk umah..pning paler aku menjadi2.
iye la...mayb aku byk sgt men komputer..n mayb bk sgt berfikir..
sumer mayb2 je..tp akhirnyer mayb aku 2 terjawab jugak..
nk tau camne...gini..mulenyer nk g wat spek adik aku...
pas2 bler smpi kat kdi spek tuh ade la sesi men check2 mate..
haha..aku pown join r jugak..nk test mane la tau kowt2 power mate aku makin naek..
tp at last power still same tp power silau lak makin naek..
pergh!! ptut la aku slalu pning paler mse men komp..
upenyer mate aku x thn silau drpd cahaya komputer..
so..aku pown bwat la spek baru..alang2 kat situ pown ade promosi utk bebudak IPTA n IPTS..
wahaha...buley murah..tp kali ni aku cari spek yg wide sket cermin dye..ntah..rse sdp pki..
biar nmpk x elok pown..hehe..asl aku rse comfort...woit..mampos r!! aku yg pakai..korang sebok pehal...
okies..2 la sdikit sebanyak makeover aku stakat aku duk umah..
hehe...

okies..start a new thing..
ALOOO!!! ade sesape yg sudi mengajar aku bwat template x???
x kre r template utk ape pown..utk FS ke..MySpace ke...Blog ker..hape2 je la..
anyone??!! pls...ajar2 aku yg asas pown dh kire berterima kasih bebanyak...
bkn aper..aku nk bljar mende baru nie..hehe..so sesape yg berkongsi ilmu nnt ilmu dye tu akan bertambah..
n x sia2 ajar org mcm aku nie..BELIEVE ME!! aku psti akn bwat kelainan pd ape yg korang ajar..
x caye tny sifu2 aku yg ajar aku berkecimpung dlm dunia blog nie...n now tgk sndr r kat blog aku nie..
pasnie pown aku nk upgrade kaw2 agy..tp tu pown bleh start ble pc aku da smpi kat umah..
skrg beliau ade di kedai pc atas urusan kesihatan teknologi (
ape nie??!!)
hadula...nyesal aku htr pc aku kat kdi..padahal bleh gne agy..x psal2 hujung minggu aku buhsan..
huhhu..okes..aper lg ek...2 je la kowt..
okies la..aku x pndi agy nk tulis ending sebnanyer..hheehe..so aku akn berhenti begitu sahaja..
jgn r frust sgt..nnt aku akn reka ending yg besh utk pembaca2 sume k..(ade ke org bce blog aku nie??)
hahaha..okeis la..igt taw..sesape nk ajr aku bwat template..pliszz...
bye..

::adios amigos::

lalala~~

wahaha...at last aku jmpe gak layout yg berkenan di hatiku..
mmg aku rse berkenan sgt r..mampos r korang k kte nmpk feminin pown..
asalkn cun..hehe..
hadula..woit..alang2 korang da tgk page meh r kita sembang2 kat tepi tuh..
apela...tepi tu je...x nmpk ke?? hapara...tgk btol3...

urm..tp la kan..mmg ase puas aty r aku berjaye adjust blog aku nie..
iye la kan..aku kan slalu bz...dota sentiasa menunggu..
tp yg sadisnye pc aku kne virus..ble ntah aku nk htr kat kdi..
mls ase..blh gne agy ekpun..tunggu r..kalu virus 2 da mengganas aku format r pc nie..
agypown x byk benda agy aku adjust..
hehe....

okies la...
aku pown da ketandusan idea nk mengupdate post kat blog aku nie..
so..kepada sesape ade idea berlebihan sila curahkan kat aku k..
nk tau psl diri aku ke..psl ape2 ke..
ntahla..aku mls nk sebnanye..tp kalu aku permintaan aku akn bwat r..
hehe..kr..
adios amigos...

SeLaMaT HaRi GuRu...!!!!

Selamat Hari GuRu..!!!
yeehaa...!!! telah tiba hari guru kpd sumer mereka2 yg bergelar guru samada yg masih hidup atau yg telah hidup pd suatu masa dahulu..
hehe...and xspecially kpd guru2 di IMTIAZ DUNGUN... kerana merekalah yg byk berjasa pd sy...
sebut psl cg2 kat SMIDA nie terigt zmn bangku sekolah dulu..pergh!!!
sadis siot!! tapi apekan daye...aku kalu g sane pown bergelar ex-student jer...haha..xpown aku yg akn cd cg kat sane...nanti r bebudak baru..wahahah..(mcm jht je)
ilek r...aku budak baek..hehe..
tp la kan..aku de tny junior tadi..dye kte skul SMID xdek smbung ary guru pown..
uiks?!! pe citer?!!
ayoyo!!! ke sbb kitorg da abes skul diorg da xnk smbut..hehe...guro je la..jgn jd kontroversi da r...
hak3...okies...kalu ase nk tgk video cg2 tkn kat SINI LA WEY ...
okies la...
stakat nie je kowt..aku nk men dota la..hik3...jgn mare~
bye..tq so much to all my luvly t-cers...
adios...



hadula..

olos2...
derah sungguh mg angkat
bendera putih naim weyy..
aku baru je ngejas cket2 blog aku ney..
angkat r bendera hijau putih dulu..bru besh..
huhu..ye dop..bljr r dlu...
byk agy blh kobek kat blog nie..
haha..
pe keter la plop men kobek2....
k r.. chow..
bkpe tulisan aku kat tepi gini??

.........................................................................................

tenqiu2...

thanks to mereka2 yg tlh membantu akuw..
mereka2 yg telah menjadi sifu aku adalah..
wey..lek2 da r...jgn bangge lak..
tp kalu nk bangge xpe gak sbb page aku da lawa..
sifu2 ku adalah..
-kak bell
-naya

tenqiu u all...

.::.deJa Vu.::.

ToLoNg!!!!

nape aku noob sgt ney!!!
camne aku nk bg page aku lawa ek??
aku dh buntu sgt2 da ney!!!

pning!!!

smalam pning gler sampai xleh bgun...
aku egtkn aku migrain..
tp lepas g check dokter kate aku terlebih uric acid..
amende tuh..??
tp lps mkn ubat n tdo smalam thnx to God aku dh bley on9 arinie..
hehe...

pemberian...

beri...bagi...give...
huhu...kalu nk idop besh kne bg skmo..
hidup adlh alam pemberian..btol x?
pesal plak?? haa...kalu ko da mampos nk bg camne??
jwb r kalu branie..hak3
dlm idop nie mmg xleh miss kita kne bg..
bg r pape pown..
sedekah ke..
derma ke..
pertolongan ke..
bantuan ke..
x kre r pape pown..asl bley bg je..
iyo la..bkn ape..kalu kita bg benda2 yg elok x psl2 dpt pahale..
plg kurg pown snyum da r..
cop3!! x semestinye kita kne bg senyuman kat org len je..
satu petua utk kekal ceria n AWET MUDA..
haa..kmpem cewek2 laju je nk bce ney..kah3...
gni..bgun pepagi..msuk lam tandas..
pas2 tgk cermin n snyum puas2 kat dri sndri smpi korg rse nk tergelak..
kalu wat g2 bermakna kita memulakan hari dgn ceria..kan3...
tp BEWARE!!!
snyum sengsorg je taw...jgn bg org len nmpk..
kalu org len tgk msti diorg lri tgk korg snyum sengsorg....
-------------------------------------------
-hello 911..
-yup..911 here..may i help u..
-plz help me!!
-is it anything u want me 2 help?
-my sis @ bro doing something strange...
-what is that?
-he @ she...
-what??!!
-smilling!!!
-huh?!
------------------------------------------
hape r yg aku ngarut ney..kan aku da kte awl2 aku nye blog..
aku nk ckp mende ngarut2 dlu..
sbb aku NOOB lg la wey..
huhu...
k r..
adios...


.::deJa Vu::.

urmm..ape aku nk buat ekk??

this is da 1st time aku wat blog..
mayb aku akn tulis mende yg ntah hape2..
so..sory bebanyak kpd sesape yg brani m'bace blog aku neyh..
mayb korung pown plik nape aku tulis camnie..
sbb aku NOOB lg la wey!!!
huhu...buhsan...
T_T